onsdag, februari 18, 2015

Prestationsångest

När jag avslutade min arbetslöshet så ville jag på en gång passa på att få ut något av arbetslösheten. Alltså.... Det finns massor som man kan få hjälp med! Så efter 1 veckas arbetslöshet bokade jag in mig på Arbetslivsprogrammet. Vilken höjdare! Att få möjligheten att träna på gym två dagar i veckan, cirkelträning 2 dagar. 1 dag i veckan är det heldag i Högbo med psykisk hälsa, mindfullness, stresshantering, att lära känna sig själv. Utöver det är det repetition av datakunskap, CV+PB-verkstad med coach och i mitt fall Starta eget/företagsamhetskurs. Allt detta GRATIS!

Många klagar på att arbetsförmedlingen tvingar dem att gå, att man måste göra detta för att få A-kassa osv. Men varför inte se förmånen?! Jag efterfrågade detta och jag har äntligen fått verktyg att skicka iväg professionella arbetsansökningar, jag får kunskap i hur jag kan starta ett eget företag som är en dröm någonstans bak i huvudet. Dessutom förhoppningsvis lite bättre kondis ;)

Hur som helst så har jag nu skickat iväg en ansökan med mitt nya CV och med ett skräddarsytt PB. Prestationsångesten kryper i mig! Jobbet är mitt absoluta drömjobb, ett jobb som jag skulle kunna göra resten av livet, som gör mig glad och ger energi. Jag verkligen vill ha det! Jag har i 2-3 veckor, sedan tjänsten lanserades, klurat, formulerat. Skrivit och skrivit om. Tagit hjälp av min coach, min regionchef inom Oriflame, av Syster och Maken. Stött och blött för att verkligen få fram vem jag är, vad jag är bra på, vad jag kan åstadkomma. Skickade iväg det på eftermiddagen, sista ansökningsdagen idag. ÅNGEST!!! Borde jag inte ha skrivit så? Formulerade jag det fel? Gick in på annonsen och ser att de har förlängt ansökningstiden, en vecka till!! Vad 17! Då skulle jag ju ha kunnat klura ytterligare några dagar........

Mello-nörd!

Nja, kanske inte riktigt. Men jag följer Melodifestivalen varje år och försöker att finna teman att gör det festligare. Man kan bjuda in vänner och titta tillsammans eller som jag planerat vid flera tillfällen i år, boka en Mellomys med Hudvård och make up för mina kunder. Alla anledningar till att göra något lite speciellt bör man ta :)

Vi börjar med ett glas bubbel när alla kommer vid 19. Sen går vi igenom den föryngrande hudvårdsrutinen. Alla som vill får prova Oriflames produkter och får information om varför vi ska ha en regelbunden hudvårdsrutin. Vid 20 så tittar vi på festivalen via projektor på väggen och så får man lägga make up, med eller utan min coaching.

Hur besökarna nu vill avsluta kvällen, det avgör de ju själva ;)

Sen måste man ju så klart ha fina mello-naglar dagen till ära :)

Deltävling 2 till vänster och Deltävling 1 till höger


tisdag, februari 17, 2015

Ibland måste man stanna upp och tänka

Det finns en sida på Facebook för oss som är konsulenter inom Oriflame. Det är ett perfekt forum där vi kan utbyta tankar, tips, råd och ge positiv och negativ kritik.


Den här bilden lade en kollega upp idag när det varit lite för mycket negativt. Visst stämmer det?! Jag tror att det är bra att kunna påminna varandra mellan varven, för ibland kanske man inte kommer vidare.

Hur gör du för att bryta en negativ spiral? Hur vänder du något negativt till något positivt?

måndag, februari 16, 2015

Risotto med avokado och ägg

Tidigare ikväll gjorde jag ris i sås, som en stuvningen grädde, soja och rismjöl. Serverade den med kyckling till Bonussonen. Det blev lite rester som jag ville använda. Men trött och sliten så jag orkade inte något avancerat. Resultatet blev att steka lite grönsaker (en fjärdedels gurka, en halv tomat och lite paprika), hade i tre ägg och gjorde en äggröra. Därefter blandade jag i risotton, lite riven ost och pepprade lite extra. Voila! Serveras med avokado och ett glas vatten. Snabbt, enkelt och smidigt!

lördag, november 29, 2014

Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde



Min absoluta favorit!! Topp 1 av alla varianter som ostkaka, risgrynspudding, ris a la Malta osv. Jag älskar ju dem med, MEN inte på långa vägar som Gotlands national efterrätt. Sen att den passar klockrent som juldessert är ju bara en bonus. Hur som, pratade om pannkakan med en vän idag och försökte förklara hur enkel den är att göra. Så nu blev det en liten teutorial.

1.Koka risgrynsgröt, det behövs en liter färdig gröt (2,5 dl gryn, 5 dl vatten och 10 dl mjölk). När jag vet att jag ska göra efterrätt så brukar jag ha lite vaniljsocker i och gärna 2-3 kanelstängsbitar.

2. Stöt en påse saffran. Ha en msk socker i så blir det finare stött. Häll över i en bunke och stöt sedan ytterligare en msk socker så får du med all saffran som finns kvar i morteln.

3. Blanda saffran, socker och 3 ägg.

4. Blanda ned 1,5 dl grädde

5. Vänd ned 1 liter gröt och häll upp i en smörad form

6. Grädda i 200-225 grader beroende på ugn i ca 25-30 minuter

7. Njuta av den ljumma kakan tillsammans med salmbärssylt och vispad grädde.

Låt väl smakas!

onsdag, november 05, 2014

Härliga julkatalogen!

Imorgon öppnar årets julkatalog!



Som jag har längtat!



Massor av erbjudanden och färdiga paket.



Fina inslagsalternativ till julklappen.

fredag, oktober 31, 2014

Super smidigt!!

Såg i någon länk på FB, ett smidigt sätt att göra kaka i en mugg. I vår familj skulle ju detta vara klockrent om man tex får besök och Maken med IBS, laktosintolerans och glutenöverkänslighet inte har något att fika, eller när Bonusdotter som äter veganskt hälsar på. Hur som, blev ju så klart tvungen att prova. Gjorde om den lite så den passar Maken. Här kommer iaf receptet!

Blanda de torra ingredienserna i en mindre skål.
80 ml Finax lågprotein mjölmix
40 ml rismjöl
40 ml kakao
15 ml vaniljsocker
5 ml bakpulver
En gnutta salt.

Blanda ned de blöta och rör noga
2 ägg
60 ml mjölk (laktosfri)
30 ml flytande/smält smör/margarin

Kör i micron, full effekt i 3 minuter. Kakan bubblar och stiger sakta tills den "stannat". Lossa från kanterna och häv upp på assiett. Eller varför inte äta med sked direkt ur bunken?

Berätta gärna hur era resultat blev!

måndag, oktober 20, 2014

Firar 7 år...

...som Oriflame - konsulent!!!

Idag för 7 år sedan blev jag konsulent. Det var inte ett medvetet val egentligen. Jag hade några månader tidigare varit på en tjejfest där Oriflame var inbjuden. Jag var ganska negativ till det hela och hade inga planer på att prova något. MEN med en historik av mycket acne och problemhy (som givetvis värdinnan visste om) så provade jag Pure skin. En hudvårdsserie för yngre hud/problemhud. Nästan omgående kände jag att den här kommer fungera. Så det blev en beställning iaf. Efter att ha hämtat mina produkter 5 mil bort några gånger så föll det sig naturligt att bli konsulent och få 10% (nu är det 15%) rabatt på produkterna. De första 3 åren höll jag det på den nivån. Eftersom det varken fanns (finns fortfarande inte) krav på beställningar, en viss aktivitet eller någon typ av åtaganden så passade det mig perfekt. Runt 2010, i samband med min skilsmässa så kände jag för att engagera mig lite mer. Började gå på lite möten och gick på en del utbildningar. Sakta skapade jag mig en liten kundkrets och därefter några konsulenter i min grupp. Nu är jag Team Leader för en grupp på ca 10 aktiva och 20 passiva konsulenter. Min förhoppning är att växa, jag skulle vilja ha detta som mitt jobb. Men än är det långt till dess...

Hur som, idag firar jag med en tävling!! Alla är välkommen att delta, konsulent, kund eller bara nyfiken. På min Oriflame-sida på Facebook, Marias Oriflame (www.facebook.se/flamemaria) hittar du tävlingen. Kika gärna in där så delar jag med mig av mitt jobb tillsammans med regionen.


torsdag, oktober 16, 2014

Lyx-frunch!

Idag blev det härliga, luftiga plättar med jordgubbsröra till sen frukost. Lagom mys innan Maken åker till sitt eftermiddagsskift.

Glutenfria plättar
5 ägg
3 dl Finax lågprotein mjölmix
2 dl rismjöl
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
salt
1 dl kokosmjölk
2 dl laktosfri mjölk

Blanda de torra ingredienserna. Rör ned ägg och de blöta ingredienserna. Stek i olja/smör på medelvärme.

Karamelliserade balsamicojordgubbar
Ca 3 dl frysta jordgubbar
1 msk ljus balsamvinäger
3 msk ljus sirap

Värm jordgubbarna i samma stekpanna, häll över vinäger. Låt jordgubbarna tina och vätska av sig innan tillsättandet av sirap. Låt sedan sirapen koka ihop och "sega" till sig.
Servera omgående!
Smaklig måltid!