fredag, april 10, 2009

Långfredagen

Dagen började med ett abrupt uppvaknande "Det ligger två lappar i hallen!!! Och så såg jag en i trappan!" Sonen kom in lyrisk i sovrummet. "Påskharen har varit här inatt!!" och så sprang han i väg igen. Hojtade åt Syrran... Sen hörde vi hur han började ljuda det som stod på lapparna.

(Det är så att Påskharen kommer till oss när vi inte är hemma eller när vi sover eller så. Han lämnar små lappar med hänvisningar, typ Titta i pappas svarta skor, sen när de hittat den så kan det stå, Lyft på filten i soffan osv. Det blir en Äggjakt med ca 10-15 lappar. I år så hade Haren gjort två jakter, en enklare med stora bokstäver till sonen som nyss lärt sig läsa och en lite svårare till dottern, på engelska)

I 5-10 minuter så sprang de runt i rummen, upp och ner i trapporna. Hit och dit innan de tillslut hittade sina respektive skatter :) Ett varsitt påskägg och så lite Spiderman-pyssel till sonen och glitter/metallic/neon-pennor till dotter. Nöjda och glada.

Vi masade oss upp och drack en kopp svart kaffe innan vi begav oss ut på en träningsrunda. Maken har sprungit ett par svängar i år, men jag har inte vågat. Är livrädd att mitt knä ska pajja för all framtid. Så jag tog det lugnt och gick majoriteten av tiden. J sprang ifrån mig sen vände han och kom tillbaka :) Det var lite mysigt. Tillslut drog han ju ifrån mig och sprang hem.





Målning av ägg och fixande av gröt. Det blev en brunch eftersom vi inte ville vara för mätta när vi skulle till mamma på påskmiddag.








Jag slängde i en toning (vill ju inte vara gråhårig till i morgon) och gjorde en ansiktsbehandling under tiden. Jag har fuskat lite med min hudvård på sista tiden och det har visat sig ganska rejält. Utlänningarna stormtrivs :P Sen dusch och så begav vi oss mot Hästbo.
När vi kom dit såg vi Marys bil. KUL!!! Min mormors syster som är... hrm... ??88?? år eller ngt i den stilen. Hon är hur cool som helst. Hon var iaf där och skulle äta middag med oss. Syrran var hemma från Sthlm med. Trevligt! :) Mammas mat var som vanligt underbar!! Det är liksom årets höjdpunkter, att äta mammas julbord, påskbord och så ngn sommargrillning eller så. Hennes mångåriga erfarenhet av matlagning ger verkligen resultat. J drog turlotten att ha chaufför... Så det blev Öl, Nubbe och Konjak. Laddade för kvällens utgång med Anton. I vilket fall som helst så åt vi under trevliga diskussioner, minnen och rykten :P Medan mor dukade av så satt vi och tittade på mammas dockor. Vi upplyste henne om att de kanske borde få lite tunnare kläder. Varmt med mössa, vantar och stickad tröja. Hon instämde och tog fram påsen med kläder. Notera att det här ögonblicket var unikt. Erika (syrran) och jag hat aldrig fått "leka" med mammas dockor.
Det har liksom varit förbjudet, men nu i vuxen ålder så var det väl ok :) Iaf så tog vi fram påsen med kläder, majoriteten som Gammelmoster Mary hade stickat/sytt. Hon berättade historier om kläderna medan jag och Erika bytte plagg på varsin docka. Dotter tyckte att vi var knäppa, lyfte knappt blicken från mobilen där hon oavbrutet chattade med vänner. Lagom tills dockorna fått på sig de nya kläderna ringde det på dörren. Min morbror Sten och min kusin Rasmus kom in. Dags för kaffe och kakan som jag hade tagit med mig. Ni vet den som jag bjöd på på jobbet för ngn vecka sedan. Härligt nog så blev den lika uppskattad här. Efter fikat så kände Mary att det var dags att bege sig hemåt. Uppmanade Erika passa på att provköra hennes bil innan. Mary ska nämligen köpa sig en elbil på äldre dagar och Erika är sugen att köpa hennes Nissan Micra från 84!! :) Jag hängde med Erika och till min förvåning var det en underbar liten bil (om vi bortser från säkerheten om man krockar med en älg) Den är välvårdad och gick som en klocka. Skulle kunna tänka mig att köpa den om inte Syrran gör det. Perfekt för att vara min egna lilla som jag tar till och från jobbet, eller till affären osv. Gillar ju inte vår kombi utan svängradie... När vi varit iväg på vår provtur och Mary åkt hem ville J göra det samma. Festasugen och laddad :)

Så vi for och nu har jag nyss skjutsat in killarna till Gävle där planen var att gå på Heartbreak tror jag. Själv hade jag valt Wasteland idag. Två live band där ju, men, men... Smaken är ju som baken.

Själv laddar jag ju till morgondagen :) Ska bli kul att träffa tjejerna igen :) Och så M-L!!! Har längtat många veckor efter henne nu. Tyvärr hörde jag rykten om att både hon och hennes dotter kände sig risiga :( Hoppas verkligen att det går över så hon orkar komma!! *håller tummar och tår*

Inga kommentarer: