fredag, januari 21, 2011

Dagen idag :)

Tiden är knapp och man kör aningens för fort (kan ju inte påstå att det gjorde mig något dock ;) )

I vilket fall så hann vi fram i tid och när vi väl parkerat passande framför Hotell Winns entré så kunde vi lugnt gå in i loungen för att se IDOLERNA sitta lugnt och äta. Vi pustade och meddelade ansvariga att vi var tillgängliga och på plats.

Filip, som kanske var manager, kom och presenterade sig. Jag och Jussi berättade upplägget och han bekräftade att det var samma information som han hade fått. Därefter frågade han om det var okej att vänta tre minuter så Daniel skulle hinna äta klart. Det var ju givetvis en självklarhet!

De övriga kommer fram och hälsar. Stämningen verkar mycket avslappnad och man skämtar om Daniels långsamma ättakt och Geirs regelbundna toalettbesök. Jay och Filip går ut för att röka och jag går ut till bilen.

Vi hade fått strikta order om hur vi skulle ge dem space, inte prata för mycket osv. Så jag ligger lågt när det placerat sig i bilen. Filip hänvisar Daniel, Minnah och Jay till den ungdomliga bilen *asg* Det var min!! Medan han själv, hans fru (hette hon Frida?) och Geir åker med Jussi. Väl på färd tillbaka mot Sandviken höjs ljudet på Daniel som sitter och sjunger i baksätet med Minnah. Jay börjar så smått prata, frågar om Gävle, vart Heartbreak ligger. Jag vet ju givetvis att han är en "vanlig" människa, men blir ändå förvånad över hur lättsam han är att prata med och vi skämtar med varandra som vi var gamla bekanta. Vid Arenan väntar min två små idolfans. De får givetvis hänga på, dock med strikta förmaningar. Vi guidar dem in i en konferenslokal där de får pusta en stund, fika lite. Cup-ansvarige Magnus är även med och informerar hur allt ska gå till. Sonen E passar på att få sig ett foto :)

Invigningen närmar sig. Åter dags att ta sig igenom Arenan och det är svårt att hålla ihop den lilla gruppen, men tillslut kommer vi till spelaringången. Bandyplanen är indelad i fyra mindre fotbollsplaner, där Idolerna får varsin fotboll att ansvara över. Efter en kortare intervju och uppvisande av sina trick-skickligheter placerar de varsin boll på varsin plan.

Tidningscupen är invigd!!

Åter transport... Till Mediehörnan!!

Live TC

Nu börjar det märkas att de yngre insett Idolerna är här. Det blir trångt och alla vill komma nära, krama och knäppa kort. Jag och Jussi får lite svårt att hålla distansen och vi blir räddade av att det är dags för sändning. Jay stämmer gitarren och de andra tar ton.... Det låter bra med tanke på hur de planerade framträdandet i bilen. Det hade inte varit planerat utan något de fått förfrågan om precis innan vi hämtade dem. Jussi passar på att hämta vatten till signeringen som sker precis därefter. En timme går fort och tyvärr räcker det inte heller så att alla som vill ha, får autograf :( Tillbaka till Konferanslokalen och givetvis måste ju även jag passa på att få ett kort på de tre, för stunden, närvarande....

Alla verkar nöjda med de senaste timmarna, men man anar en viss trötthet. Jay muttrade över någon sur kvinna som tydligen haft en utläggning om hur onödigt deras närvaro hade varit. Minnah var glad över en lite tjej (Ebba) som var överlycklig över sina autografer på armarna.

Daniel byter framsätesplats med Jay i bilen. Där får han ansvar över stereon. Petter skrålar ur högtalarna och Jay upplyser om att han inte alls trodde att Daniel hade så bra musiksmak. Därefter blir det tyst en stund, de båda i bak blundar. Jag får åter möjlighet att njuta av att köra en sprittsprångandes ny bil.

Så skriker Minnah till!! "Har Bocken brunnit?!!" Diskussionen är åter igång. Heartbreak ska utforskas ikväll. Snart är vi tillbaka i Gävle. Vi småpratar, de tackar för skjutsen och Jussi tar bilder åt vår sponsor, Gösta Samuelsson bil.

Åter på väg tillbaka till Viken! Den här eftermiddagen har varit mycket trevlig och lärorik :)



Inga kommentarer: