fredag, oktober 31, 2014

Super smidigt!!

Såg i någon länk på FB, ett smidigt sätt att göra kaka i en mugg. I vår familj skulle ju detta vara klockrent om man tex får besök och Maken med IBS, laktosintolerans och glutenöverkänslighet inte har något att fika, eller när Bonusdotter som äter veganskt hälsar på. Hur som, blev ju så klart tvungen att prova. Gjorde om den lite så den passar Maken. Här kommer iaf receptet!

Blanda de torra ingredienserna i en mindre skål.
80 ml Finax lågprotein mjölmix
40 ml rismjöl
40 ml kakao
15 ml vaniljsocker
5 ml bakpulver
En gnutta salt.

Blanda ned de blöta och rör noga
2 ägg
60 ml mjölk (laktosfri)
30 ml flytande/smält smör/margarin

Kör i micron, full effekt i 3 minuter. Kakan bubblar och stiger sakta tills den "stannat". Lossa från kanterna och häv upp på assiett. Eller varför inte äta med sked direkt ur bunken?

Berätta gärna hur era resultat blev!

Inga kommentarer: