torsdag, oktober 16, 2014

Lyx-frunch!

Idag blev det härliga, luftiga plättar med jordgubbsröra till sen frukost. Lagom mys innan Maken åker till sitt eftermiddagsskift.

Glutenfria plättar
5 ägg
3 dl Finax lågprotein mjölmix
2 dl rismjöl
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
salt
1 dl kokosmjölk
2 dl laktosfri mjölk

Blanda de torra ingredienserna. Rör ned ägg och de blöta ingredienserna. Stek i olja/smör på medelvärme.

Karamelliserade balsamicojordgubbar
Ca 3 dl frysta jordgubbar
1 msk ljus balsamvinäger
3 msk ljus sirap

Värm jordgubbarna i samma stekpanna, häll över vinäger. Låt jordgubbarna tina och vätska av sig innan tillsättandet av sirap. Låt sedan sirapen koka ihop och "sega" till sig.
Servera omgående!
Smaklig måltid!

Inga kommentarer: