tisdag, april 08, 2014

Hudvård


Använder du hudvård? Varför gör du det? 

När jag står ute på aktiviteter så säger ofta personer jag träffar att de bara smörjer in ansiktet vid behov. Eller den värsta! Att de tvättar ansiktet med tvål enbart....

Varje dag utsätts huden för solen, avgaser, väder och vind. Det sliter på huden och fria radikaler ökar. Detta gör att huden åldras snabbare och fina linjer uppstår. Men det är något som vi kan bromsa så gott det går, genom att skydda huden och ge den näring att förnya cellerna. Det spelar ingen roll vilken kräm du använder om huden under inte är rengjord. Krämen kommer då inte nå ned till de undre hudlagren där de behöver arbeta. Så rengöring är A och O för en hud som mår bra.


Välj en rengöring som är anpassad efter din hudtyp. Det kan du få hjälp med i de flesta kosmetikbutiker. Jag hjälper dig mer än gärna om du har funderingar. Det finns olika typer av rengöring, gel eller milk. Gelen löddrar lite mer och måste sköljas av med vatten. Milken är mer vattnig och det räcker oftast att ta bort den med ansiktsvattnet.

Jag brukar fukta huden och sedan massera in rengöringen. Här använder jag hela Ecollagen-serien. Rengöringen och ansiktsvattnet finns dock inte till försäljning än. Jag arbetar med fingertopparna runt i cirklar över hela ansiktet.


Även över ögonen och GLÖM INTE halsen! När vi gör vår hudvård räknas halsen som ansikte.


Nu är det dags att skölja bort rengöringen med ljummet vatten. Det är viktigt att alla rester försvinner. Badda huden torr med en ren handduk.

Varför kan vi inte bara smörja in oss nu då? Nu har vi stört hudens egna PH-balans. Det skulle ta ca ett dygn för huden att själv återställa den. Under den tiden uppstår nya fina linjer. Därför hjälper vi att återställa balansen med ett ansiktsvatten. Dessutom förbereder vi huden på kommande kräm. Häll på en pad och låt den glida över hela ansiktet. Se till att du kommer åt runt näsan och åter igen - halsen!


Nu blir det lite överkurs - SERUM. Det här är inget som behöver höra till den dagliga hudvården. Det finns olika syften med serum. Det kan ge extra fukt, motverka acne, förebygga pigmentfläckar eller rynkor. Vissa serum lägger man innan dagkrämen och andra innan nattkrämen. Vissa varje dag, andra en gång i veckan. Jag informerar gärna mer om detta om du funderar över något.


Samma sak här, massera försiktigt i cirklar över hela ansiktet, dock ej i ögon området!!














Huden runt ögonen är extra känslig. Har SKA du ha en egen kräm avsedd för just detta område. Använder du din dag eller nattkräm ökar risken för slappare hud och påsar under ögonen. När man applicerar ögonkrämen så ska man använda ett finger som man är ovan att använda. Speciellt innan man får in sin egen "snits". Anledningen till detta är att man ska vara lätt på handen. Dutta försiktigt med fingret nedanför ögat och en liten bit upp strax under ögonbrynet. Du ska INTE lägga krämen intill ögat. Då riskerar du att får kräm i ögat och det kan svida. Applicera i ett område stort som en femkrona runt ögat sen letar krämen sig in själv närmare ögat. Ögonkrämen ska inte läggas på ögonlocket. Huden förser sig själv med fett där och risken finns att man får påsiga ögonlock om man lägger krämen även där.














Här använder jag Ecollagens ögonkräm. Den har en liten metallkula som gör appliceringen mycket enkel. Ger dessutom en svalkande känsla.


Nu är det dags för dag eller nattkräm. Namnen kan ju vara missvisande då många tex jobbar skift. Men se det som vakenkräm resp sovkräm. Dagkrämen skyddar mot föroreningar, har ofta solskyddsfaktor. Den känns lättare och absorberas snabbt för att man ska kunna fortsätta lägga make up. Nattkrämen har ingen skyddande effekt utan agerar vårdande och arbetar djupt i din hud. Reparerar och återfuktar din hud.


Här lägger jag en dagkräm från Ecollagen. Samma sak här, massera med cirkelrörelser över hela ansiktet, undvik området runt ögonen och glöm inte halsen. 


Eftersom du masserar både rengöringen och krämerna så får du igång blodcirkulationen i ansiktet. Även detta hjälper ju till vid cellförnyelsen. Men det kan ju göra att du blir lite rödflammig direkt efteråt.


Nu är du färdig!! Nu fortsätter vi med underlaget....






Inga kommentarer: